Brygd 3 – Trippel Trubbel

Försök tre, en ännu lite starkare brygd. Ambitionen är att få en belgisk trippel.

Ingredienser

Kostnad ~35:-/liter.

Logg

  1. 111203 17:00 temperatur 22C, 20C i lokalen
    O.G. 1.114 => 1.1153  @ 15C (http://www.brewersfriend.com/hydrometer-temp/)
    Ganska mörk, väldigt maltig, ganska humlig. Kanske blir en Belgian Imperial IPA.
  2. 111203 22:00 23C, 20C
    Kondens på kärlväggarna, jämn ca 5 mm skumbildning på ytan.
  3. 111205 8.00 24C, 19C
    Kraftig skumbildning, något olikfärgad, fruktig aromatisk doft, brun grumlig vätska
  4. 111207 8:00 22C, 20C kragen bort
    G 1.065, minskad skumbildning (bara 1/2 cm), kraftiga skumrester, mycket jästlukt och smak.
  5. 111209 18:00 21C, 19C
    G 1.058, lätt skum, frisk fruktig doft, söt, fruktessenser, kryddor, en del beska, mycket jäst
  6. 111211 12:00 20C, 19C hällde i 7 g Coopers std jäst (blandad i ljummet vatten och socker först så jäsningen kom igång)
    G 1.056
  7. 111212 18:00 21C, 20C
    G 1.054
  8. 111215 21:00 20C, 19C Omtappning för jästborttagning, väldigt grumlig
    FG 1.054  => 1.0549  @ 15C=> 9.2% (http://www.brewersfriend.com/abv-calculator/, alternate method)
  9. 111216 7:30 Hällde i en påse isinglass
  10. 111226 15:00 20C, 20C Tappning på flaskor, mellanlagring tvättstuga ca 22C
    FG 1.045  => 1.0459  @ 15C=> 10.5% (http://www.brewersfriend.com/abv-calculator/, alternate method)
  11. 120101 11:00 Slutlager i ölkällare, ca 10C

Etikett

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 + fjorton =