Så Mycket SM-kul

Foto: Jeppe Gustafsson/Corren

Foto: Jeppe Gustafsson/Corren

SM i hembryggning i helgen 5-6 april var en intensiv och väldigt stimulerande tillställning för bryggeriet. Tävlingen i sig slog rekord på all fronter, och ett näst intill perfekt arrangemang tackar vi Linköpings Hembryggare för.

Som väntat inget medlajregn för oss, däremot de två duktiga bryggarna och guldmedaljörerna Henrik Lindkvist och Fredrik Olsson som vi stod mellan. Mycket välförtjänt.

I folkets val ställde vi upp med våran Småbitter i kategorin lågalkoholöl. Där slutade den som 9 av 17 öl, med 43 röster. Det var kul att det var den öl i underklassen ”English ordinary bitter” som fick flest röster. Vi var visst med i finalen för bästa nybörjaröl också, men föll precis på målsnöret. Ska torrhumla med EKG nästa gång … det kan aldrig gå fel.

Och ett jättetack till alla besökare som provade ölen och pratade med oss.

Nu inväntar vi bara bedömningarna på de två öl vi lämnade in i domartävlingen, allt för att lära oss att brygga ännu bättre öl!