Gott Nytt År!

 

Gott Nytt År!

Gammalt gott år! Med huvudattraktionen längst fram.

Då var det dags för den traditionella* årsuppställningen av producerad öl från bryggeriet med summering av vad som hänt sedan det sist skedde. För bryggeriet har året varit bra, vi har bryggt 10 batcher på 9 bryggdagar, vilket resulterat i 13 olika utgåvor.

Ölen har skiftat i styrka mellan 3.4 och 12.2%, traditionella* recept och helt nya , lite blekare – färgvariation mellan 6 och 70 EBC (ingen stout!), men med varierande bitterhet (20 – 99 IBU).

Nytt för året var pseudospontant (spontant islängda slattar från riktiga spontanjästa öl), svartvinbärsvarianten av den blev riktigt intressant**. Och ett par porter, varav den ena utvecklades till ett taktiskt sprängämne … vill hävda att köksgardinerna ändå behövde tvättas!

Vi var också med i några tävlingar, SM här i Linköping, en IPA-tävling i den för tillfället avsomnade Craftbrewer (där vi slutade på pallplats) och Linköpings Hembryggares vinterölsträff (i domartävlingen, där ett par av domarna gav 40 av 50 poäng för julölen, men alla blev inte charmade – så det blev inga medaljer :/ ).

Förutom några ölmässor, många ölprovningar på De Klomp, var vi med på några studiebesök som ni har kunnat läsa om här på sajten, t ex Nääs och Åbro.

Slutligen avger bryggeriet det nu traditionella* nyårslöftet: Att brygga ett underjäst öl!

*) traditionell = gjord minst två gånger
**) intressant ligger smakmässigt mellan god och surströmming

En tanke kring ”Gott Nytt År!

Kommentarer är stängda.