Vi har bedömts

och överlevt. Inte bara det, vi är lite stolta och glada också 🙂

För ett par månader sedan så lämnade vi ett par av de öl vi då bedömde som våra bästa till Magnus Bark, ölbloggare på en av de största svenskspråkiga ölbloggarna ofiltrerat.se! Lite på darriga ben och med oro förstås.

”Eftersmaken domineras av en fin kaffesmak, inte alls så avslagen som många kommersiella öl i stilen lätt blir”

Den ena ölen vi lämnade in var Fredriks Frukost – den kralligare kaffe/buorbonfat-versionen, som Magnus skrev om här. Mycket nöjda med 3.7 av 5. Slutsatsen ”Trevlig, men hade vunnit på högre sötma.” håller vi helt med om, det fanns kvaliteter men vi saknade lite kropp, Det berodde ffa på att vi fick för lite utbyte av malten, så både OG och därmed ABV, kropp och slutsötma blev lägre än vi ville. Får justera det till nästa gång. Hans tips om laktos skall vi allvarligt fundera på så att vi kan se till att ”Oak Aged Coffee Breakfast Milk Stout is the new black”!

”En av de mest annorlunda och välkomponerade experimentella hembrygder jag stött på”

Den andra var vår julkryddade trippel – Hjulsbro Julöl, som vi nog har tyckt var ganska bra, och många bekanta som provat den har verkat nöjda. Magnus recension var över förväntan, och betyget 4.18/5 var mycket stimulerande. Hans slutsats om att ölet vunnit på att lagrats är också helt rätt. Vilket gör att vi nu känner viss press att omgående sätta igång med årets julöl …